Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi auttaa asiakkaitasi löytämään tiensä yrityksesi palveluiden ääreen parantamalla sivustosi näkyvyyttä Googlessa.​

Hakukoneoptimoinnin hyödyt

Hakukoneoptimointi eli SEO parantaa yrityksesi näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaasi löytävät yrityksesi palvelut ja tuotteet silloin, kun he hakevat niistä tietoa tai suoranaisia palvelun tarjoajia tai kyseisten tuotteiden myyjiä esimerkiksi liikkeellä ollessaan.

Parantaa yrityksesi näkyvyyttä

Kasvattaa yrityksesi uskottavuutta

100% orgaanista liikennettä

Ei vaadi
mediabudjettia

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi on välttämätön ja jatkuva prosessi, jonka avulla yrityksesi verkkosivusto näkyy paremmin hakukoneiden tuloksissa.
Se mahdollistaa orgaanisen uusasiakashankinnan näyttämällä yrityksesi palvelut ja tuotteet potentiaalisille asiakkailla silloin, kun he ovat jo valmiiksi kiinnostuneet aiheesta ja tekevät siihen liittyviä hakuja Googlessa tai muissa hakukoneissa.
Toisin kuin maksullisessa Google-mainonnassa, hakukoneoptimoinnista ei veloiteta kävijämäärän tai näyttökertojen mukaan. Siinä on käytännössä katsoen loputtomat mahdollisuudet kasvuun.

googlen käyttö suomessa

Googlen osuus Suomessa käytettävistä hakukoneista on reilu 94%. Suomalainen tekee keskimäärin 4-5 hakua Googlessa päivittäin. Ei ole siis ihme, että yritykset haluavat panostaa näkyvyyteensä sillä alustalla, missä valtaosa heidän asiakkaistaan etsii apua ongelmiin ja tarpeisiin.

Suomessa tehdään yli 30 miljoonaa hakua päivässä
Yli 90% löytää etsimänsä Googlen ensimmäiseltä sivulta
Yli 30% klikkaa Googlen ensimmäistä hakutulosta

Miten hakukoneoptimointi auttaa yritystäsi käytännössä?

Tässä esimerkissä päähenkilönä on Arto Autoilija. Artolla on vuoden 2006 Toyota Yaris, jota hän kutsuu luottoratsukseen, sillä se ei ole pettänyt häntä näiden monien vuosien aikana kertaakaan.

Työmatkalla Arton auto kuitenkin lyyhistyy, eikä lähde enää käyntiin. Moottorivalo syttyy palamaan ja autosta kuuluu ikävää  kolinaa. Miten Arto reagoi? Jätetään voimasanat ja muu ensireagointi pois pelistä ja keskitytään käytännön tekoihin.

Arto ottaa puhelimen käteensä ja etsii lähintä hinauspalvelua, tai autokorjaamoa. Hän käyttää hakukoneena Googlea ja löytää välittömästi vastauksen ongelmaansa. Arton auto saatiin korjaamolle ja korjaamoyrittäjä sai Artosta täysin orgaanisesti asiakkaan hakukoneoptimoinnin avulla, sillä hänen yrityksensä palvelut olivat helposti löydettävissä Googlesta.

Käännetään aihe pois autoista ja kohdistetaan se sinun yrityksesi palveluihin...

Olisiko arto löytänyt sinun palvelusi Googlesta?
Olisiko arto jäänyt sivuillesi, ovatko ne luotettavan oloiset?
Onko yhteydenotto yritykseesi tehty helpoksi?

Hakukoneoptimoinnin ulkoistaminen​

Hakukoneoptimoinnin ulkoistaminen säästää kuukausittain kymmeniä työtunteja yrittäjän arjessa. Se on yrityksen näkyvyyden kannalta yksi tärkeimpiä palveluita ja se mahdollistaa orgaanisen uusasiakashankinnan, jonka tehokkuuteen pystyy itse vaikuttamaan.
Luottamalla hakukoneoptimointisi ammattilaisen käsiin, varmistat yrityksesi näkyvyyden Googlen hakutuloksissa. Menestyksekkäästä hakukoneoptimoinnista vastaa Jännitteen toinen perustaja Jonas Hovinen, joka on työskennellyt vuosia hakukoneoptimoinnin asiantuntijatehtävissä sekä yrittäjänä.

Mitä hakukoneoptimointi palveluna sisältää?

Palvelukokonaisuutena hakukoneoptimointi on todella laaja. Se käsittää koko verkkosivuston oikeaoppisen optimoinnin. Aiheita joita optimoimme ovat mm. kävijöiden viihtyvyysmittarit, sivuston graafiset ominaisuudet, tekninen optimointi ja koodaus, linkitykset, sisältöoptimointi, sekä paljon muuta.

Hakusanatutkimus

Hakusanatutkimuksen avulla ymmärrät kuinka asiakkaat löytävät luoksesi ja kuinka sitä voi kehittää

Sisältöoptimointi

Tehostamme olemassa olevaa sisältöä ja autamme asiakkaitasi ymmärtämään tuotteesi ja palvelusi paremmin

Tekninen hakukoneoptimointi

Sivuston teknisen optimoinnin avulla korjaamme auditoinnin yhteydessä todetut ongelmat

Datan seuranta ja analysointi

Datan pohjalta kehitämme toimintaa ja tehostamme osa-alueita, jotka tarvitsevat eniten huomiota

Kuinka paljon hakukoneoptimointi maksaa?

Hakukoneoptimointi toimiston pöytä
Hakukoneoptimointi, kuten kaikki muutkin Jännitteen palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaisesti. Palvelun hinta määräytyy laajuuden ja siihen käytettyjen tuntien mukaisesti. Tässä muutama esimerkki mitä hakukoneoptimointi yleisesti maksaa sekä yleisimmät hinnoittelumallit Suomessa:

Hakukoneoptimointi kuukausiveloituksella

Kuukausiveloituksellinen hakukoneoptimointi pitää tyypillisesti sisällään aloitusmaksun sekä kiinteän kuukausimaksun. Tämä on hyvin yleinen veloitusmalli markkinointitoimistoille ja isommille toimijoille. Tuntihinnoittelu Suomessa vaihtelee 50-250€ välillä.
Aloitusmaksuun sisältyy usein optimoinnille välttämätön auditointi, sekä hakusanatutkimus. Riippuen tekijästä aloitusmaksun hinta vaihtelee 800-3500€ välillä.
Kiinteä kuukausiveloitus kattaa jatkuvan optimoinnin työn, jolla pyritään parantamaan tai ylläpitämään saatuja tuloksia. Kuukausiveloituksen hinnat vaihtelevat 400-2000€ välillä. Hintaan vaikuttavat käytetyt tunnit sekä tekijän kokemustaso.

Hakukoneoptimointi kertaveloituksella

Kertaveloituksella toteutettu ”projektiluontoinen” hakukoneoptimointi on hyvin usein toteutustavaltaan konsultointia, tai koulutusta. Näissä hyvin tyypillisesti asiakkaalle kerrotaan ongelmista ja kehityskohteista, mutta varsinainen apu on käytännössä mahdotonta toteuttaa ilman jatkuvaa seurantaa ja kehitystä.
Kertamaksullisten projektien hinnat vaihtelevat 500€ ja kymmenien tuhansien eurojen välillä, riippuen projektin laajuudesta ja tehdäänkö muutokset sivustoon osana projektia.

Meillä asiat on tehty helpommaksi Kumppanuus -palvelun avulla:

Kaikki markkinointipalvelut

Yhdellä sopimuksella

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnin avulla yrityksesi verkkosivusto näkyy paremmin Googlen hakutuloksissa.

Google Ads

Googlen mainoksien avulla tavoitat uusia potentiaalisia asiakkaita heti kun tarve yrityksesi palveluihin ilmenee.

Sosiaalinen media

Luomme, päivitämme ja ylläpidämme yrityksesi sosiaalisen median tilejä mukaansa tempaavalla sisällöllä.

Sisällöntuotanto

Parhaimmillaan hyvin toteutettu viestintä herättää tunteita sekä saa yrityksesi erottumaan kilpailijoista.

Usein kysytyt kysymykset

Hakukoneoptimoinnin tulokset eivät ole välittömästi nähtävissä, vaan ne vievät aikaa. Lähes aina uusien artikkeleiden luomisen ja toivotun tuloksen välissä on useampia kuukausia aikaa.

 

Mikäli sivustosi tai optimoitava sisältö on ollut pidempään Googlen indeksissä, on tähän tehtävien muutosten tulokset huomattavasti nopeampia.

Googlen kärkisijoitukset ovat äärimmäisen kovasti kilpailtuja, joten kilpailijasi vastaavat hakutulostesi nousuun agressiivisesti. On siis äärimmäisen tärkeää pysyä aallon harjalla ja kehittää omaa sisältöään jatkuvasti.

 

Toinen massiivinen syy jatkuvaan ylläpitoon on Googlen jatkuvasti vaihtuvat algoritmit. Google päivittää jatkuvasti omaa toimintamalliansa, sekä sijoitusten määrittämiseen vaikuttavia syitä. Se vaatii siis jatkuvaa opiskelua ja tiedon ylläpitoa, jotta näiden muutosten tahdissa voi pysyä ja omat sijoituksensa säilyttää Googlessa.

Koska Jännite ei kontrolloi Googlen sijoituksia tai sen alati vaihtuvia algoritmeja, emme voi valitettavasti taata tiettyjä numeraalisia sijoituksia.

Mitä voimme taata, on huomattavaa kasvua orgaanisessa liikenteessä sekä kasvattaa huomattavasti mahdollisuuksia pärjätä Googlen kilpaillulla markkinalla.

Vaikkakaan maksullinen markkinointi ei suoranaisesti vaikuta hakukoneoptimointiin, on siitä kuitenkin suhteellista hyötyä sen kehittämisessä.

 

Maksullisen markkinoinnin (PPC tai Pay-Per-Click) kautta tullut sivustoliikenne antaa arvokasta tietoa siitä, mitkä sivut kiinnostavat potentiaalisia asiakkaita, olivat ne maksettuja tai ei. Tätä tietoa voi käyttää koko sivuston laajaan kehitykseen.